Anslut din verksamhet till Cityplay

Nu kan du som har en butik, restaurang eller café, koppla upp dig till Cityplay och ta emot våra presentkort och mycket mer.

Såhär ansluter du din verksamhet

För att kunna ta emot presentkortet behöver din verksamhet ansluta sig till Cityplay.

Om du redan är ansluten till Cityplay så kan du bortse från detta och logga in direkt via ditt handlaradmin.  Om du inte är ansluten till Cityplay fyller du i en intresseanmälan via knappen nedan. När vi granskat din anmälan kommer du få ett mail med inloggningsuppgifter till Cityplay. Det är i Cityplay´s handlaradmin som du lägger till all info om din verksamhet och godkänner villkoren för att ta emot presentkorten.

Via Cityplay lägger du även in dina kontouppgifter så att vi kan betala ut pengar till dig efter genomförda köp. I Cityplay har du även möjlighet att göra din verksamhet mer attraktiv. Du kan tex lägga till ett erbjudande, ett digitalt presentkort eller skriva en nyhet som når alla som har fått presentkortet.

Handlaradmin

I handlaradmin sköter du allt som rör din verksamhet i Cityplay inklusive presentkorten.

Under fliken Butiksinformation lägger du till uppgifter om din verksamhet. Dessa uppgifter gör det enklare för kunder att hitta till din verksamhet och förstå vad du erbjuder. Det är också under denna flik du godkänner våra presentkortsvillkor och lägger till ert kontonummer för utbetalningar till er. Observera att du MÅSTE ange ditt IBAN nummer. Felaktigt angivna kontonummer resulterar i uteblivna utbetalningar. Observera att vissa verksamheter inte är godkända för de digitala presentkorten och detta stipuleras i villkoren.

Maximera dina möjligheter till försäljning genom att lägga till erbjudanden, stämpelkort och publicera nyheter som går rätt ut på förstasidan i appen. Ladda ner appen Cityplay, registrera dig (som privatperson) och sök efter din butik så ser du hur kunderna upplever din verksamhet.

Såhär fungerar det vid ett köp

Det är lätt att ha koll på presentkorten och här kommer en beskrivning hur det fungerar.

- Det är kunden som sköter betalningen i sin egen telefon och köpet skall genomföras i kassan.
-  Kunden kan välja att spendera hela eller delar av saldot hos din verksamhet
- När den anställde genomfört köpet ska hen visa upp sitt kvitto för kassapersonalen. Kvittot påminner om en swishbetalning och ska innehålla dagens datum och klockslaget som är just nu. 
- Om kassapersonalen inte sett att kunden genomfört betalningen på plats i kassan eller om tid/datum inte stämmer ska presentkortet ej accepteras som betalning

Glöm inte att ge ut ett kassakvitto på köpet.

Efter genomfört köp

När köpet är genomfört får din verksamhet två olika verifieringar på genomfört köp I samband med köpet skickas det ett mail till angiven kontaktperson.

Kvittot innehåller information om köpet. I handlaradmin uppdateras köpet under fliken ”Presentkortsköp” Cityplay genomför löpande utbetalningar. Frekvensen samt avgiften för utbetalningar beskrivs under villkoren för presentkorten. När en utbetalning sker uppdateras handlaradmin med ett utbetalningskvitto (pdf) som du kan använda i din bokföring. Du kan alltid ha kontroll över hur mycket du har/ska få utbetalt i ditt handlaradmin.

Utbetalningar & hantering i kassan

Det digitala presentkortet har ingen koppling till ditt kassasystem eller VISA/Mastercard.

Istället gör Cityplay löpande utbetalningar till ditt förteags bankkonto. Det är därför viktigt att du skriver in ditt bankkonto i ditt handlaradmin. Observera att du anger ditt IBAN-nummer för att utbetalningen ska ske korrekt. Frekvensen för utbetalningen är beskrivet i de villkor som alla verksamheter godkänner innan de kan ta emot de digitala presentkorten. 

Alla kassasystem är olika och Cityplay kan därför inte ge rekommendationer om hur en specifik verksamhets kassasystem ska hantera betalningen. Det vanligaste är att köpet hanteras som en kontantbetalning och att en ”presentkortsknapp” programmeras till kassan. Andra alternativ är att slå det som en kontantbetalning och efter dagens slut jämföra de kontanta medel i kassan och sammanställningen i handlaradmin (presentkortsköp) där datum och summa redovisas för varje köp.